2009. április 8., szerda

Pánik mesterfokon

Ez a téma már egyszer előkerült, akkor egy Presser-nótából származó idézettel is megfűszereztem, ezt nyugodtan elővehetném most is.
A Dow Jones index, amelynek árfolyamát ez a bizonyos Wall Street termék követi, újra a mélység felé fordult, ennek okairól olvashattak a hétfői, S&P indexről szóló bekezdésben, ugyanazon okok mozgatják ezt az amerikai mutatót is. Túlértékeltségbe forduló RSI-indikátor, nem meggyőzően leküzdött 8000 pontos lélektani határ és ellenállási szint, profitrealizálások elindulása és:
kezdődik a gyorsjelentési szezon!! Nem sok jót ígér, ha csak abból indulunk ki, hogy a GDP-adatok mindenhol rosszabbak a vártnál, hát ne reménykedjünk kiemelkedő vállalti nyereségekben, osztalékokban is jövőképekben sem. Ez utóbbiról csak annyit itt, hogy a gyorsjelentések első fecskéje, az Alcoa semmiféle prognózist nem közölt a jövőre vonatkozóan. Lehetünk rosszmájúak is: (ezúttal Bródytól) "Ha kikényszeríted a vallomást, abban nem lesz köszönet."


Mit lehet tenni ilyenkor profitéhségünk csökkentésére? SHORT!
Az alábbi ábrán, mely egy 5 perces bázisú grafikon az elmúlt két napról, mesteri módon kirajzolódott a csökkenő trend felső ellenállási szintje, amelynek már négyszer sikerült kordában tartani a az árfolyam mozgását. Ez a vonal beszállási lehetőséget biztosított tegnap egyszer reggel és este is, mindkétszer magas, 60-70 pont közötti RSI-indikátorral. Én a magam részéről egyelőre maradok is benne, a stop szintet pedig folyamatosan a csökkentő trend felső ellenállási szintjéhez igazítom, és feszülten várom a 7500 pont (erős támasz) megközelítését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése