2009. április 3., péntek

Dax max

Mit vehetünk észre az alábbi ábrából?


Nem kell túlzottan elmélyülni a technikai elemzés részleteiben, hogy megállapítsuk, a DAX indexnek nincs könnyű dolga a 4000 ponttal. Úgy is mondhatnám: ez határozott támasz. Csak az elmúlt bő fél évben négyszer állította meg a csökkenést, és csak egy alkalommal sikerült letörni a borzasztó piaci hangulat közepette, igaz, akkor ezt mély alábukás követte. Egy szó mint száz, annyiban maradhatunk, hogy érdemes odafigyelnünk 4000 pont körül erre az indexre, mert remek beszállási pontokat csíphetünk meg, ráadásul stopot sem nehéz találni alá, viszonylag szűkmarkúak lehetünk, már ami a veszteséget illeti.

Nézzük meg mindezt az elmúlt napokra vetítve, órás bontású grafikonon is!Ne tévesszen meg senkit, ha elsőre "túl sok" órás gyertyát lát egy napon, ez azért van, mert a spreaden a DAX indexet követő "DAX rolling cash" termék is 8-22 óráig kereskedhető. Ehhez hasonlót tapasztalhattak már a keddi bejegyzésem kapcsán a Dow Jones indexnél is.
A kedd reggeli optimizmusban 4000 pont fölé éppen alulérdekeltségből ébredő RSI-indikátorral araszoló DAX jó okot teremtett beszállásra, a hétfői minimumpont alá helyezett stop megbízással. Mivel nem adtam előre eladási megbízást long irányba, tehát nem jelöltem ki magamnak optimális nyereségszintet, szerda reggel aggódhattam a pozícióimért, de hála Istennek a 4000 újra fordulót jelentett, a csütörtök pedig már feledtette az előbbiek miatti kellemetlen perceket.
Egyébként alapjában véve nem kedvelem a sokáig tartogatott pozíciókat. De most hogy az alkalom ilyen különleges, és a nemzetközi hangulat (a hangulat, nem a trend!) fordulni látszik, úgy gondoltam, hogy csak a megvásárolt letétek felét adom el 4300 pontnál. A többit görgetem
tovább, és várom a 4400, majd 4500, netán 5000 pont áttörését... Addig még találkozunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése