2009. március 27., péntek

Sarki fény – EUR - NOK


Ismeri a kedves Olvasó a „Sarki fény” névre keresztelt koktélt? A recept egyszerű, de hatásos: végy egy szódásszifont, töltsd meg vodkával, ereszd bele egy patron tartalmát; és a gyanútlan vendégnek egy pohárba előzőleg betöltött ujjnyi málnaszörpre fröccsentsd rá! A hatás garantáltan nem marad el.

Tegnap a norvég jegybank kamatot csökkentett. A hatás ott sem maradt el.

Az Euro Norvég korona keresztárfolyam alakulása


A két hónapig élő csökkenő trend letörése után jó beszállási pont jelentkezett, az első Fibonacci-szintig szabad utat kapott a kurzus az emelkedéshez (tehát a korona a gyengüléshez). Ugyan csak addig, mert ez sikeresen megfordította az árfolyamot, és e talán kissé egzotikusnak tűnő deviza újra erősödésbe kezdett. (Apropó, tartott már a kezében ilyen bankjegyet?) Tegnap azonban a kamatcsökkentés visszafordította ezt, a jegybank vágta az irányadó rátát, mellyel lejtőre lökte a koronát, szép nyereséget okozva az EUR-NOK longosoknak. A bejelentés megfelelt a piaci várakozásoknak, így tehát nem kellett jóstehetség a pozíció felvételéhez. Persze – mint mindig – STOP MEGBÍZÁSSAL, de ezt már talán mondanom sem kell ilyen vészterhes időben.
A jegybanki kommentár szerint a fjordok országát a vártnál jobban sújtja a válság, így őszig további agresszív kamatcsökkentési periódus jöhet. Javaslom, hogy figyeljünk tehát!
U.i.: Ki-ki maga dönti el, milyen fokú nyereségvágyat tart elfogadhatónak, én „a gyors profit jó profit” elv alapján ezeket a pozíciókat tegnap este zártam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése