2009. március 31., kedd

Egy pont a pesszimistáknak: Dow Jones -3,72%

„Én tudtam, hogy ez lesz a vége,
Én tudtam, hogy nem szabad…”

Ezt a keserédes Presser-nótát dúdolgathatja, aki nem hitt a tegnapi visszafordulásban, akiben túl erősen élt a válság végének eljövetele iránti vágy. Azért aggódni nem kell túlságosan, én is jártam már így néhányszor a medvepiacon, hiába, éhes disznó makkal álmodik. Ezúttal ráadásul StockTitanos szerzőtársam is elejét vette volna a hurráoptimizmusnak. Lássuk:


Nos a probléma ugyanott volt, mint majd’ az összes indexnél: túlértékeltségbe forduló RSI-indikátor, és egy ellenállás, amely visszafordított bennünket a poros, unalmas, de sziklaszilárd csökkenő trendünkbe. Egyértelmű fordulás volt, számíthattunk rá. Kihasználva a spread-kereskedés előnyét, egyszerűen az indexszel kereskedtem, amit ennél a szolgáltatónál nemes egyszerűséggel csak úgy neveznek:

„WALL STREET”Ezt az eszközt nem csak akkor lehet adni-venni, ha az amerikai kereskedés éppen folyamatban van, hanem 8 és 22 óra között bármikor. „Out of hours” a futures értékek trendjét mutatja az árfolyam. A nap eleji oldalazás után, ami masszívan a negatív tartományban zajlott le, 15:10 magasságában kezdődött el a vérfürdőre való készülődés, szabályos és arányos piros gyertyák sorával. Számomra ez ok volt a beszállásra, és a folyamatos csökkenésben mindig az előző hullám szintjére helyezett stoppal igyekeztem tartani a frontot. Ez ugyan megszabadított engem a napi profitlehetőség felétől, hiszen 7525 pont magasságában kicsukott, de a spreaden tapasztalható kellemes tőkeáttét így is biztosított pozícióarányos 44%-os profitot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése