2009. február 2., hétfő

OTP - Ezt sem igazán értem


Papírforma szerű kereskedés indult a budapesti parketten délelőtt. Bizonytalankodó MOL, lassan lecsorgó Magyar Telekom, gyengélkedő Richter és szakadó OTP. És ez így rendjén is van. Mert így tett mindenki és a hírek alapján így is kellett tennie mindenkinek.

Aztán jött a négy óra és az amcsik kihirdették az ISM által közölt feldolgozóipari beszerzési index alakulását, amely jobb lett a vártnál. Ők is korrigáltak - ezt nem vitatom -, de "ésszel" (-1,5%-ról, 0,5%-ra).

Mi viszont szétvettük a papírokat, gödröt ásva ezzel sok-sok befektetőnek, akik most otthon reménykednek. De szerintem ok nélkül. Amit ma megtermeltünk holnap duplán adjuk vissza.

Amerikából megtudhattuk, hogy az ún. "bad bank", ami a fertőzött hitelállomány felvásárlására fog - vagy nem - megszületni egyenlőre nem élvez prioritást. Az Obama adminisztráció szemét egyenlőre sokkal jobban csípi - hangsúlyoznám, hogy okkal -, hogy a TARP programban résztvevő bankok jelentős összegeket költöttek el bónuszok és prémiumok kifizetésére ahelyett, hogy a hitelükkel megszorult adófizetőket könnyítették volna azzal is.

Úgyhogy emelkedés ide vagy oda én továbrra is déli irányt látok és hacsak nem történik valami világmegváltó változás a napokban - négyzetTARP - akkor ez nem is nagyon fog változni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése