2009. január 19., hétfő

OTP - Irány a patika


Lassan a gyógyszerért nyúlok, mert a legforgalmasabb blue chip a piaccal ellenben és párhuzamosan is csak az esésre képes az elmúlt napokban. Ha valami csoda - például egy másik galaxisból érkező újabb bankmentőcsomag -nem érkezik, akkor beköszönünk 2.400 Ft alá is.... szerintem

Ajánlás: csak a short, de az is óvatosan

2 megjegyzés:

 1. Üdvözlet!
  Véleményem szerint kivárás!
  Öszintén szólva én nem szeretem ha egy grafikonon indikátor spagettit látok, szerencsére itt ez a helyzet még nem áll fenn.
  Egyébként az indikátorok leghasznosabb tulajdonságának a divergenciát mondanám. Az OTP-nél óráson és napin is fellelhető az MACD-n regular bullish divergencia, ami emelkedést vetít előre. Arról nem is beszélve hogy 2300-as érték már kétszer megfogta, ezen szint közelében lehetne kisebb vételeket erőletetni ,ha kialkul egy emelkedő gyertya.

  Ami viszont ellene szól, hogy az EUR/HUF nagyon rosszul néz ki. Tartós 300 feletti értéknél a részvény piac rosszul reagálhat,és új minimumok születhetnek.

  Egyébként az oldal nagyon jól néz ki!!
  Sikeres kereskedést!!

  Üdv
  Anthony

  VálaszTörlés
 2. A "spagetti" grafikonok nekem sem nyerték el a tetszésemet, ahogy ezt láthatod is. Az OTP-ben nagyjából egyetértünk. Azonban a tegnapi napot;Obama ralli elmaradt, 8.000 alatt DJIA záró, az EU eseményeket, a EUR/HUF-ot és az Ukrán helyzetet is mérlegelve nem vagyok benne biztos, hogy a 2.300 Ft-os szint meg tudja fogni a papírt. Még mindig nagyobb (~70%) esélyt látok arra, hogy fordulni fogunk, de ha tartós lesz a nemzetközi piacokon a pesszimizmus nem tartom kizártnak, hogy megnézzük a 2.300 Ft alatti tartományt is.

  Köszönöm a pozitív véleményedet. Ha ötleted vagy javaslatod van a bloggal kapcsolatban, szívesen várom a meglátásaidat!

  VálaszTörlés