2009. január 16., péntek

Citigroup - Egy nap alatt 50%!

Megtréfált minket a tegnapi tengerentúli kereskedés. Arra számítottunk, hogy a futures szerint csütörtökön is jelentős eséssel nyitja és zárja is kapuit Amerika. Nem így történt.

Hogy hogyan lehet ebből hasznot húzni?

A Citigroup árfolyamán szeretném szemléltetni az eseményeket.

A felső charton jól látszik, hogy január 10.-től az árfolyam leverte a mozgóátlagok által kínált támasz szinteket, majd az alsó Bollinger szalagot a mély felé tolva haladt tovább az abszolút minimum pont fele, amit még 2008.november 21.-én adott a papírnak. Ebből következtethettünk arra, hogy a papíron csütörtökön is kemény lesz az eladói nyomás.


A második chart a Citigroup csütörtöki árfolyammozgását szemlélteti. Jól látszik, hogy a papír követte a várakozásokat, 27%-ot zuhant, majd a kormánydöntés után - miszerint a TARP program második 350 milliárd dollárja is felhasználható - megjelentek újra a vevők. Szétvették a papírt, ami 20 % föllötti korrekciót eredményezett.

A nyitási és zárási signalok igen egyértelműek voltak. A napi mimimum értéket (3,41) 5 alkalommal is tesztelte a papír így bőven adódott lehetőség a short zárására. A kormánydöntés hatása megintcsak egyértelmű ha a felhasználási feltételeket ismerjük. Lent a Tarp első részének felhasználása látható szektor szerinti bontásban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése